Over Bonne Route

Jongeren, dáár krijg ik pas energie van! Ik help jongeren graag met de problematiek van alledag. Relaties, werk, school, opleidingen, dromen, de toekomst… Jonge mensen die zelf de regie in handen willen nemen, houden, of opnieuw willen krijgen. Ik laat ze ontdekken wie ze zijn, wat hen motiveert, wat bij hen past.

Ik herken het maar al te goed. Zonder goed te weten wie ík was en wat ík belangrijk vond liet ik me leiden door wat anderen vonden wat goed voor mij was. Ergens van binnen voelde ik soms wel dat ik iets anders wilde maar het ontbrak mij aan voldoende zelfvertrouwen om mijn eigen keuzes te maken. Dus maakte ik een verkeerde keuze of maakte ik een keuze op een verkeerd moment. Het is waar, van je fouten kun je leren. Maar het is wel fijn als iemand (zonder oordeel) met je meekijkt, waarom je die fouten hebt gemaakt zodat je díe in ieder geval niet nog eens maakt.

Wie ben IK?

Ik ben Marije Scheeren en ik ben mijn loopbaan begonnen met het begeleiden van jongeren die niet meer thuis konden wonen. Toen ik zelf kinderen kreeg werd dat wat lastiger te combineren en heb ik gekozen voor de studie Personeel en Organisatie. Ruim 25 jaar heb ik in diverse organisaties gewerkt, in loondienst en als zelfstandige, als Personeelsadviseur of HR-adviseur zo je wil. Mijn drijfveer, het persoonlijke contact, kwam in de loop van de jaren in de knel door de steeds grotere rol die de digitalisering innam.

Tijd voor een heroriëntatie! Wat past bij mij, wat motiveert mij, waar krijg ik energie van?

Ik geloof dat ervaringen uit het verleden je veel kunnen leren over je keuzes voor de toekomst. En ik geloof ook dat je een gezonde dosis zelfvertrouwen nodig hebt om jezelf levensvragen te stellen en op basis daarvan keuzes te maken. Tenslotte is het best moeilijk om voor jezelf en jouw ideeën op te komen als de digitale wereld jou zo makkelijk kan maken en breken.

Dat werkt het beste als je ambitie hebt en de wil en het lef om dingen te veranderen. Als jij dat meebrengt, dan ben ik er voor jou. Dat houdt in dat we open gesprekken kunnen voeren (ik weet ook niet alles) en dat we elkaar scherp houden. Ik luister, ik weeg af, ik vraag door, en ik confronteer. Ik neem écht de tijd voor je. Het draait namelijk om jou, en om het pad dat voor je ligt. Jouw toekomst, jouw Bonne Route.

Waarom ‘Bonne Route’?

Voor mijn bedrijf wilde ik een naam hebben die iets te maken heeft met ontdekken, ontdekkingsreiziger, kompas, koers, roer, stappen zetten, glibberen, durven, maar ook loslaten. Jongeren laten de fase thuis los, de veilige haven. Ouders laten hun dochter of zoon los vanuit het vertrouwen dat ze op eigen benen kunnen staan en zelf nieuwe stappen kunnen zetten.

Het toeval wilde dat ik op een ochtend een Frans chanson hoorde van Serge Reggiani, ‘Ma Fille’ gezongen door Isabelle Boulay. En daarmee was de keuze voor Bonne Route snel gemaakt.

Voor de liefhebbers, dit is de Franse tekst met een Nederlandse, aangepaste, vertaling en de tekening van Angelique Désiree die dit mooi verbeeldt. Het madeliefje symboliseert groeien en ontwikkelen.